Aktiviteter och utflykter

Det finns mycket att uppleva

Under en veckas förskolevistelse får barnen uppleva en hel del på Minibojarna. Vi är ute dagligen och besöker ofta närliggande parker eller gör längre utflykter.

Utevistelse står dagligen på programmet för både Jollen och Skeppet. Antingen är vi på gården eller så promenerar vi till någon av Kungsholmens parker. En dag i veckan brukar vi packa våra ryggsäckar och åka iväg på utflykt, kanske till skogen, ett museum eller en större lekpark. Då vill barnen gärna äta lunch tidigare än vanligt – det är ju så spännande att äta matsäck. Kanske är det favoritmaten som har packats ned?

Augustendals 4H-gård, Naturhistoriska Riksmuseet och Akvarielagret är några av våra populära utflyktsmål. Vid varmare väder tillbringar vi gärna en heldag i skogen.

Bild och form, musik och rytmik eller natur och rörelse

En förmiddag i veckan jobbar barnen i små aktivitetsgrupper (efter ålder och utveckling). Grupperna arbetar med bild och form, musik och rytmik, natur och rörelse. Avdelningarna arbetar även i större grupper med teman, till exempel kroppen, djur och natur, färg, form, matematik och bokstäver.

Dokumentation

Verksamheten dokumenteras noga och läroplanen finns närvarande i all verksamhetsdokumentation. Våra dokumenterade projekt sätter vi upp på våra väggar och bjuder gärna in barnens föräldrar att stanna upp en stund vid hämtning, för att titta på och fråga kring de olika projekten.

Genom veckobrev, bilder, videor, ljudinspelningar och alla fina skapelser som pryder våra väggar hålls föräldrar uppdaterade i sina barns vardag.

Barnens fria lek

Utöver alla planerade aktiviteter finns det givetvis utrymme för barnens fria lek.